2012. május 22., kedd

Mexikói mini muffin

Névnapra készítettem ezt a muffint,nem volt kedvem semmilyen pogit készíteni,így csak beleraktam a formába a papírkapszlikat,megtöltöttem és sütöttem.Szerencsére hamarabb kész lett, mintha pogácsát kelesztek vagy szaggatok.Nagy sikere volt.

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
10 dkg kukoricaliszt
1 cs sütőpor
1 mk szódabikarbóna
1 mk só
fél kk  chilipor
1 mk bors és pirospaprika
6 dkg reszelt sajt
1 tojás
2,5 dl kefir vagy joghurt
0,6 dl olaj
10 dkg kukorica
10 dkg vörösbab
Elkészítés:

A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a chiliporral, a borssal, a pirospaprikával és a reszelt sajttal összeforgatjuk.
Egy másik tálban a tojást kissé felverjük, a kefirrel és az olajjal simára dolgozzuk, majd a fűszeres liszttel összekeverjük. A lecsöpögtetett kukoricát és babot az előzőekhez adjuk.
Papírral kibélelt muffinsütő mélyedéseit ezzel a masszával háromnegyedéig megtöltjük, és megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...